About Me

My photo

Ibu kepada 4 putera dan 2 puteri, cahayamata bersama-sama Ustaz Norawi Endut. Kini kami menetap di Besut. Pernah bertugas sebagai Pensyarah UiTM Kuala Terengganu manakala suami pernah bertugas di Putrajaya. Sekian lama tinggal berjauhan, saya nekad meninggalkan halaman di Kuala Terengganu untuk mengikut suami yang bertukar ke sini. Dunia baru sebagai suri rumah sepenuh masa di sebuah daerah baru...
Blog  :  http://nolizawatimohdsaad.blogspot.com/ 
Emel :  nolizawatimohdsaad@gmail.com,
FB     :  https://www.facebook.com/notie.saad           
https://www.facebook.com/nolizawati.mohdsaad

Google+ Followers

Saturday, 24 August 2013

Banyak berjalan luas pengalaman

Banyak berjalan, berpindah-pindah itulah pengalaman. Pengalaman kami di tempat yang berbeza-beza meluaskan pandangan. Bukit Payong tidak sama dengan Bukit Keluang. Batu Buruk tidak sama dengan Batu Rakit. Manir juga berbeza. Begitu juga Telaga Mengkudu di Padang Midin. 

Pendek kata walau di mana kita, di bukit atau di padang, di batu atau di mana sahaja, pasti ada sedikit perbezaan. Yang pasti kesemua tempat yang saya sebutkan masih lagi di dalam Negeri Terengganu. Di luar negeri Terengganu lain pula ceritanya. Apatah lagi di luar negara Malaysia. 

Beruntunglah mereka yang berpeluang melepasi ke angkasa, di luar planet bumi. Hanya orang-orang yang terpilih sahaja dapat merasai perjalanannya. Rugi jika pengalaman mereka tidak dibukukan dan dikongsi bersama. Rugi lagi jika kita tidak mengambil tahu dan tidak ambil pusing dengan apa yang berlaku di sekeliling. 


Kalau tidak banyak sekali pun, pasti ada sedikit ilmu yang boleh dikutip untuk manfaat diri dan orang lain.

      

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...