About Me

My photo

Ibu kepada 4 putera dan 2 puteri, cahayamata bersama-sama Ustaz Norawi Endut. Kini kami menetap di Besut. Pernah bertugas sebagai Pensyarah UiTM Kuala Terengganu manakala suami pernah bertugas di Putrajaya. Sekian lama tinggal berjauhan, saya nekad meninggalkan halaman di Kuala Terengganu untuk mengikut suami yang bertukar ke sini. Dunia baru sebagai suri rumah sepenuh masa di sebuah daerah baru...
Blog  :  http://nolizawatimohdsaad.blogspot.com/ 
Emel :  nolizawatimohdsaad@gmail.com,
FB     :  https://www.facebook.com/notie.saad           
https://www.facebook.com/nolizawati.mohdsaad

Google+ Followers

Wednesday, 24 July 2013

Terus percaya

Bersangka baik. Itulah yang dituntut agama. Saya terus menaruh kepercayaan dan harapan. Sebelum Laila pulang ke sana, saya bertanya sungguh-sungguh. Dia berjanji, saya percaya. Tawakkal kepada Illahi. 

Di samping itu, tindakan segera untuk jangka pendek perlu diambil. Otak saya ligat berfikir. Bagaimana pula nasib anak kami yang ditinggalkan, kononnya sementara itu. Sekali lagi saya mencuba nasib dan peluang.  

Kerana desakan kerja, ibu cuba  meninggalkan anak di mana sahaja, asal bahagia. Anak menjadi seolah-olah bahan eksperimen pula. Tidak cukup spesimen di makmal, anak di rumah pula menjadi mangsa. Maafkan emak, wahai anak. 

Saya perlu mencari pengasuh bidan terjun Muhammad dan Mukminah berdua...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...