About Me

My photo

Ibu kepada 4 putera dan 2 puteri, cahayamata bersama-sama Ustaz Norawi Endut. Kini kami menetap di Besut. Pernah bertugas sebagai Pensyarah UiTM Kuala Terengganu manakala suami pernah bertugas di Putrajaya. Sekian lama tinggal berjauhan, saya nekad meninggalkan halaman di Kuala Terengganu untuk mengikut suami yang bertukar ke sini. Dunia baru sebagai suri rumah sepenuh masa di sebuah daerah baru...
Blog  :  http://nolizawatimohdsaad.blogspot.com/ 
Emel :  nolizawatimohdsaad@gmail.com,
FB     :  https://www.facebook.com/notie.saad           
https://www.facebook.com/nolizawati.mohdsaad

Google+ Followers

Sunday, 21 July 2013

Rezeki ada di mana-mana

Alhamdulillah. Bumi Allah sangat luas. Rezeki diturunkan di mana sahaja. Selari dengan ujian yang silih berganti, rezeki juga tidak henti-henti.
 
Teks : Google
Imej : Google
Sebaik sahaja saya berpindah dari Batu Rakit ke Batu Buruk, saya tercari-cari siapakah pengasuh anak kami berdua. Pada hari kami berpindah, Allah datangkan insan baru ke rumah baru kami. Rumah ke 4 dalam hidup kami. Bangunan lebih puluhan tahun lalu yang tersergam di situ merupakan 3 blok 2 tingkat dengan 4 unit rumah di setiap blok. Kuartes Kerajaan di tepian Pantai Batu Buruk, berhampiran kediaman Menteri Besar menjadi destinasi kami seterusnya. 


Kehadiran kami mengisi 1 unit di tingkat atas yang sudah sekian lama tidak berpenghuni. Rumah yang sangat besar; 4 bilik, 3 bilik air serta ruang tamu seluas gelanggang dan juga 1 stor. Segala kelengkapan disediakan. Almari pakaian dan kabinet dapur siap terpasang. Semua perabot lain termasuk dapur masak gas 4 penunu diangkut percuma setelah kami rasmi menjadi penghuni di situ. Walupun rumah lama, cukup mewah bagi kami 4 beranak beserta orang baru.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...